X
تبلیغات
رایتل
دوشنبه 16 اردیبهشت 1387

 1-     پذیرش از دانشگاه

 1-1-          پذیرش از دانشگاه در مقطع لیسانس

 برای دریافت پذیرش برای سال اول یا دوم مقطع لیسانس در دانشگاه حتما باید از طریق سفارت فرانسه اقدام کنید.

 مرحله اول:

 برای دریافت پرونده درخواست پذیرش اولیه برای ثبت نام در سال اول یا دوم دانشگاه فرانسوی می بایست به بخش همکاری و فعالیت فرهنگی سفارت فرانسه مراجعه کنید. این پرونده بر روی سایت زیر نیز قرار دارد:

 

www.education.gouv.fr

www.ambafrance-iran-culture.com

 

 

مرحله دوم:

 

شما باید با این پرونده به بخش همکاری و فعالیت فرهنگی سفارت فرانسه مراجعه کنید. پرونده هایی که مستقیماً به دانشگاه های فرانسوی ارسال شوند مورد بررسی قرار نمی گیرند. تنها می توانید یک پرونده تحویل دهید.

 

مدارکی که نشان دهنده وضعیت تحصیلی شما در هر یک از مقاطع دبیرستانی یا دانشگاهی باشد را نیز باید ضمیمه این پرونده کنید.

 

اگر دارای مدرک پیش دانشگاهی هستید

 

الف- مدارک زیر را ضمیمه پرونده کنید:

 

-          ریز نمرات دو سال آخر تحصیلات دبیرستانی و نیم ترم اول دوره پیش دانشگاهی

-          یک برگ رونوشت شناسنامه و ترجمه آن به زبان فرانسه یا یک برگ فتوکپی خوانا از گذرنامه معتبر یا فتوکپی کارت ملی و ترجمه آن به زبان فرانسه

-          3 عدد پاکت در اندازه معمولی ( یکی از پاکت ها  دارای تمبر کشور خودتان باشد) و یک پاکت در ابعاد پرونده، روی هر جهار پاکت نشانی ای که درخواست پذیرش شما باید به آن نشانی ارسال شود درج گردد.

-          2 عدد کوپن-پاسخ بین المللی ( که می توان آنها را از دفاتر پستی خریداری کرد).

 

ب- مدارک مورد نیاز برای ثبت نام نهایی در دانشگاهی که به شما پذیرش داده باشد:

 

فتوکپی مدرک پیش دانشگاهی و ترجمه رسمی آن به زبان فرانسه

 

ج- مدارک مورد نیاز هنکام ثبت نام نهایی در دانشگاه:

 

اصل دیپلم پایان تحصیلات دبیرستانی.

 

اگر در پایان سال تحصیلی جاری مدرک پیش دانشگاهی خود را دریافت می کنید :

الف- مدارک زیر را ضمیمه پرونده کنید:

 

-          فتوکپی مدرک پیش دانشگاهی و ترجمه رسمی آن به زبان فرانسه

-          ریز نمرات مراحل مختلف امتحانات پایانی دوره پیش دانشگاهی

-          یک برگ رونوشت شناسنامه و ترجمه آن به زبان فرانسه یا یک برگ فتوکپی خوانا از گذرنامه معتبر یا فتوکپی کارت ملی و ترجمه آن به زبان فرانسه

-          3 عدد پاکت در اندازه معمولی ( یکی از پاکت ها دارای تمبر کشور خودتان باشد) و یک پاکت در ابعاد پرونده، روی هر جهار پاکت نشانی ای که درخواست پذیرش شما باید به آن نشانی ارسال شود درج گردد.

-          2 عدد کوپن-پاسخ بین المللی ( که می توان آنها را از دفاتر پستی خریداری کرد).

-           

ب- مدارک مورد نیاز هنکام ثبت نام نهایی در دانشگاه:

 

اصل دیپلم پایان تحصیلات دبیرستانی.

 

این فهرست جنبه اطلاع رسانی دارد، حتما دستورالعمل مربوط به تکمیل پرونده  همان سال را که ضمیمه آن است به دقت مطالعه کنید چون همیشه امکان تغییرات وجود دارد.

 

مرحله سوم

 

شما باید در آزمون زبان فرانسه T.C.F ( آزمون آشنایی با زبان فرانسه) موفق شوید.  T.C.F برای تقاضای پذیرش به شکل زیر است:

 

-          پرسشنامه ای با گزینه های گوناگون Q.C.M) ) حاوی 80 پرسش برای سنجش:

·         درک مطالب شفاهی ( 30 پرسش)

·         تسلط به ساختار زبان ( دستور زبان و واژه شناسی) ( 20 پرسش)

·         درک مطالب کتبی ( 30 پرسش)

 

-          یک آزمون کتبی شامل ( یک گزارش از داده های رقمی در 300 کلمه و یک استدلال در 400 کلمه در باره  یک موضوع با خصوصیتی بحث انگیز).

 

کل مدت آزمون سه ساعت است.

 

داوطلبان شرکت کننده در آزمون T.C.F  گواهی نامه ای حاوی نمرات داوطلب در هر یک از بخش های آزمون دریافت خواهند کرد. این گواهی نامه 2 سال اعتبار دارد.

 

نتایج آزمون منحصرا توسط مرکز برگزارکننده این امتحانات به اطلاع شما قرار خواهد رسید.

 

نتایج آزمون به صورت زیر به اطلاع داوطلب می رسد:

 

·         یک امتیاز کلی برای  Q.C.M  از 699 و یک نمره برای تعیین سطح از 1 تا 6 با توجه به امتیازات کسب شده

·         جزییات امتیاز و سطح  در هر بخش (درک مطالب شفاهی، تسلط به ساختار زبان و درک مطالب کتبی)

·         یک نمره از 20 در آزمون کتبی.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت زیر مراجعه کنید:

www.ciep.fr

 

 داوطلبان زیر از امتحان T.C.F برای تقاضای پذیرش معاف هستند:

-          کسانی که  دارای تابعیت کشورهایی هستند که در آنها زبان فرانسه زبان رسمی است

-          کسانی که تابعیت یکی از کشورهای عضو جامعه اقتصادی اروپا را دارند

-          دانشجویان غیر فرانسوی فارغ التحصیل مدارس دوزبانه فرانسوی که اسامی آنها درفهرست مشترک وزارت آموزش و پرورش و وزارت امور خارجه فرانسه قرار دارد.

-          دارندگان مدرک D.A.L.F C1 ( دیپلم تحصیلات تکمیلی زبان فرانسه سطح  C1 کادرمشترک مرجع اروپایی)

-          داوطلبانی که در آزمون اتاق بازرگانی و صنعت پاریس شرکت کرده و در امتحانات کتبی آن حداقل نمره 16 از 20 کسب کرده اند.

 

نتایج این آزمون به همراه پرونده شما از طریق سفارت فرانسه به سه دانشگاهی که آزادانه آنها را انتخاب کرده اید ارسال می شود. جواب دانشگاه اول قبل از 30 آوریل،  جواب دانشگاه دوم قبل از 31 مه و جواب دانشگاه سوم قبل از 30 ژوئن به دست شما می رسد.

 

1-2-          پذیرش در دانشگاه در مقطع مستر (کارشناسی ارشد)

 

برای دریافت پذیرش ازدانشگاه برای ادامه تحصیل در سطح مستر شما می توانید مستقیما با دانشگاه مورد نظر تماس گرفته،  شخصا اقدام کنید و نیازی به اقدام از طریق سفارت فرانسه نیست.

برای  درخواست پذیرش ازاکثر دانشگاه ها باید از ماه مارس اقدام کرد. با این حال بعضی از مراکز آموزش عالی از ماه آوریل یا مه تقاضاهای پذیرش را می پذیرند.

 

شما باید درخواست خودتان را در قالب فرم تقاضای پذیرش برای دانشگاه مورد نظر ارسال کنید. این فرم می تواند به شکل های زیر باشد:

-         فرمی که در سایت دانشگاه مورد نظر قرار دارد و شما می توانید به کمک دستگاه چاپگر آن را چاپ کنید

-         یا فرمی است الکترونیکی که باید به صورت آن لاین روی سایت دانشگاه تکمیل شود.

-           بعضی از دانشگاه ها به صورت مکاتبه ای فرم های مربوط را از طریق پست ارسال می کنند. برای بعضی دیگر این روش تنها راه به دست آوردن فرم است، اما تعداد این قبیل دانشگاه اندک است.

 علاوه براین، شما باید مدارک دیگری را نیز ضمیمه فرم تقاضا بنمایید. این مدارک به تناسب هر دانشکده می تواند متفاوت باشد اما عمده مدارکی را که اغلب دانشکده ها مطالبه می کنند به شرح زیر است:

 -         یک نسخه از ریز نمرات کلیه دروس در طول تحصیلات و ترجمه آن به زبان فرانسه

-         فتوکپی آخرین مدرک تحصیلی و ترجمه آن به زبان فرانسه

-         یک CV (شرح حال و سوابق)

-         یک نامه که در آن انگیزه خود را برای ادامه تحصیل شرح می دهید

-         شرح کامل کلیه دوره های آموزشی ای که گذرانیده اید

-         نتیجه یکی از آزمون های آشنایی به زبان فرانسه،  عموما یکی از مدارک (T.C.F, T.E.F, D.E.L.F, D.A.L.F ) مطالبه می شود. مدرک اخیر برای ادامه تحصیل در مقطع مستر مورد نیاز نیست . اکثر دانشگاه ها و نه همه آنها،  آن را مطالبه می کنند. سطح مورد انتظار زبان فرانسه به تناسب رشته تحصیلی و دانشکده مربوطه،  متفاوت است. برای اطلاعات بیشتر می توانید به سایت های زیر مراجعه کنید:

www.fda.ccip.fr   برای T.C.F

 

www.ciep.fr  برای T.C.F و D.E.L.F/ D.A.L.F

www.ambafrance-iran-culture.com

 مدارک فوق مدارکی هستند که اکثرا درخواست می شوند. اما ممکن است تعدادی از دانشکده ها مدارک دیگری نیز مطالبه کنند :

-         یک نسخه از شناسنامه

-         ترجمه کلیه مدارکی را که کسب کرده اید ( و نه فقط آخرین مدرک) و همینطور ترجمه ریز نمرات مربوط به هر مدرک

-         یک یا چند توصیه نامه از استادانتان در دانشگاه

-         یک یا چند توصیه نامه از کارفرما یا کارفرمایانتان

-         احتمالا چند نمونه از آثار منتشر شده تان

-         خلاصه ای از پایان نامه تان چنانچه تا کنون پایان نامه ای نوشته باشید

-         یک یا چند قطعه عکس

-         مبلغی پول که باید به حساب دانشکده ای که پرونده شما را بررسی می کند واریز شود.

 

این فهرست جنبه اطلاع رسانی دارد. برای دسترسی به اطلاعات دقیقتر باید به سایت دانشکده مورد نظر مراجعه شود.

 

پاسخ به درخواست پذیرش معمولا در ماه ژوئن یا ژوئیه  ارسال می شود. چنانچه پاسخ شما دیرتر از این تاریخ برسد احتمال دارد نتوانید به موقع برای ثبت نام در دانشگاه اقدام کنید.

 

2-     پذیرش از یک مدرسه عالی

 

چنانچه مایل باشید در یک مدرسه عالی تحصیل کنید، باید مستقیما با مدرسه مورد نظر تماس بگیرید و الزاما نیازی نیست از طریق سفارت فرانسه اقدام کنید.

 

شما باید درخواست خودتان را در قالب فرم تقاضای پذیرش برای مدرسه عالی مورد نظر ارسال کنید. زمان ارسال درخواست و مهلت مقرر برای طی مراحل لازم از مدرسه ای به مدرسه دیگر فرق می کند و ضروری است حتما به سایت مدرسه مورد نظر مراجعه شود.

 

علاوه براین، شما باید مدارک دیگری را نیز ضمیمه فرم تقاضا بنمایید. این مدارک به تناسب هر مدرسه می تواند متفاوت باشد اما عمده مدارکی را که اغلب مدرسه ها مطالبه می کنند به شرح زیر است:

      

-         یک نسخه از ریز نمرات کلیه دروس در طول تحصیلات و ترجمه آن به زبان فرانسه

-         فتوکپی آخرین مدرک تحصیلی و ترجمه آن به زبان فرانسه

-         یک CV (شرح حال و سوابق)

-         یک نامه که در آن انگیزه خود را برای ادامه تحصیل شرح می دهید

-         شرح کامل کلیه دوره های آموزشی ای که گذرانیده اید

-         نتیجه یکی از آزمون های آشنایی به زبان فرانسه،  عموما یکی از مدارک (T.C.F, T.E.F, D.E.L.F, D.A.L.F ) مطالبه می شود. مدرک اخیر برای ادامه تحصیل در مقطع مستر مورد نیاز نیست. اکثر دانشگاه ها و نه همه آنها،  آن را مطالبه می کنند. سطح مورد انتظار زبان فرانسه به تناسب رشته تحصیلی و دانشکده مربوطه،  متفاوت است. برای اطلاعات بیشتر می توانید به سایت های زیر مراجعه کنید:

www.fda.ccip.fr   برای T.C.F

 

www.ciep.fr  برای T.C.F و D.E.L.F/ D.A.L.F

www.ambafrance-iran-culture.com

  

مدارک فوق مدارکی هستند که اکثرا درخواست می شوند. اما ممکن است تعدادی از مدارس عالی مدارک دیگری نیز مطالبه کنند :

-         یک نسخه از شناسنامه

-         ترجمه کلیه مدارکی را که کسب کرده اید ( و نه فقط آخرین مدرک) و همینطور ترجمه ریز نمرات مربوط به هر مدرک

-         یک یا چند توصیه نامه از استادانتان در دانشگاه

-         یک یا چند توصیه نامه از کارفرما یا کارفرمایانتان

-         احتمالاچند نمونه از آثار منتشر شده تان

-         خلاصه ای از پایان نامه تان چنانچه تا کنون پایان نامه ای نوشته باشید

-         یک یا چند قطعه عکس

-         مبلغی پول که باید به حساب دانشکده ای که پرونده شما را بررسی می کند واریز شود.

 

این فهرست جنبه اطلاع رسانی دارد. برای دسترسی به اطلاعات دقیقتر باید به سایت مدرسه عالی مورد نظر مراجعه شود.